BakkerijDe Korenbloem

Geschiedenis

Bakkerij de Korenbloem heeft al een rijke voorgeschiedenis waaruit blijkt dat elke generatie niet heeft stilgestaan. We hebben altijd geïnvesteerd en meegedaan met de nieuwe trends, zowel klantgericht als in de bakkerij heeft de tijd niet stil gestaan. Het oudste document van de bakkerij dat wij teruggevonden hebben, dateert van 1897 : met vermelding van de naam "de Korenbloem" en was gelegen aan de Lierselei. De eigenaar van de bakkerij in die tijd was Mr. Leys waarbij Frans Jacobs kwam werken als bakkersgast.

bakker Jacobs

In 1953 heeft Frans Jacobs de bakkerij overgenomen en is de bakkerswinkel alom bekend geraakt als "bakker Jacobs". De bakkerij kreeg zijn huidige locatie in de Kloosterstraat in 1961.

bakker Mertens

Onze ouders namen de zaak over in 1977 en veranderden de naam in "Constant Mertens - Jacobs". Zij voerden 2 metamorfoses door waarvan de laatste in 1985 met het vernieuwen van de winkel samen met het stopzetten van de broodtoer en een grote uitbreiding van het assortiment.

bakkerij de Korenbloem

En zo werd in 1997 de fakkel doorgegeven aan ons : Bart & Ilse Mertens - Lambrechts. Omdat de naam "bakker Jacobs" in de dorpsmond zo ingeburgerd was en wij alle naamsverwarring tot een minimum wilden beperken hebben wij teruggegrepen naar de oorspronkelijke naam : "bakkerij de Korenbloem". (leuk detail : de bloem, de korenbloem, is al die jaren symbool geweest op de brood- en pistoletzakken.) Wij trachten de trend voort te zetten en hebben in 2000 de winkel aangepast aan de nieuwe (hygiënische) normen en met een trendy look. Zoals u verder op de website kan lezen, zijn ook onze producten geëvolueerd, zoals het ook een moderne bakkerswinkel betaamt.

nieuwe winkel

We voeren verdere vernieuwingen door in de bakkerij, waarvan de eerste het multigebruik van onze nieuwe broodautomaat is. En na onze tijdelijke pop-up bakkerij, verschijnt onze vernieuwde winkel. Wees welkom!